Staldene

De to staldafsnit er opdelt som hingste- og hoppestald, hver med 14 bokse. Hver stald har en spuleplads ved indgangen, og på bygningens centrale punkt – Torvet - er der en vaskeplads med tilhørende varmeboks (kaldet solarie). Her forefindes desuden en undersøgelses- / inseminationsboks, samt en vægt i gulvet, så man kan følge hestenes udvikling.

Til hver boks hører en striglekasse, der sammen med øvrigt udstyr opbevares i saddelrummet, og i de brede staldgange er der opspændingsmulighed for soignering af hestene.

Ud for hver anden boks i staldene er der en lem i gulvet til udmugning, og hestemøget føres automatisk ud til et lukket møddingsrum i en anden bygning. Gennem kanalen føres også staldventilationen således, at der ikke i selve stalden er en støjende ventilator. En lofthøjde på op til 5 meter sikrer desuden et sundt staldmiljø.

Om sommeren har vi ophængt elektriske fluefangere, og selv om de mange svaler kan synes at svine lidt rigeligt, så er det en særdeles velkommen kamp mod fluer, som i vores stalde er meget begrænset.

Stutteriet råder desuden over en professionel Miele vaskemaskine til dækkener og saddelunderlag, hvor der automatisk efter vask tilføres imprægneringsvæske. 

Stutteri Stasevang - Tlf. 45 16 24 60 - mail@stasevang.dk