Afgrøder

Wrap-hø

Vi skifter naturligvis afgrøder fra det ene år til det andet mellem markerne, men vi sikrer os altid, at kunne producere vores eget wrap-hø af høj kvalitet, - både 1. og 2. slet. Udbyttet kan svinge meget, men som regel har vi mere end til eget brug, så interesserede kan godt melde sig.

Kornhøst

Korn eller raps afsættes direkte til foderstofforretningen, da vi ikke selv ønsker at færdigblande foder til hestene. Til gengæld har vi fået udviklet vores helt egne recepter på færdigblandinger, som vi nu gennem en del år har utroligt gode erfaringer med.

 

 

Halm

Da vi foretrækker at strø i staldene med byghalm, forsøger vi så vidt muligt, hvert år at have et stykke med byg, eller eventuelt hvede, så vi altid har eget halm i rigelige mængder. Også her kan udbyttet svinge meget, og i 2010 måtte vi kassere halm fra 30 ha, fordi det regnede så meget, at der gik svampesporer i det, inden vi kunne nå at bjerge det.

 

 

 

Høsten er en helt speciel periode, hvor alle mand hjælper til, og hvor det kan blive sent.
Og nej, vi opdrætter ikke grise, men bruger hvert år en til høstfesten ...

Start på en ny høst ...

Når høsten er i hus gælder det om at få pløjet og sået hurtigst muligt efter. Såvel høst som den nye jordbehandling er stærkt afhængig af vejret, og det er meget sjældent, at man kan få vejret og kalenderen til at stemme overens, og ofte kan det være en kamp, at få det hele til at passe sammen.

Stutteri Stasevang - Tlf. 45 16 24 60 - mail@stasevang.dk